top of page

Abdijkwartier - Koningsoord

Abdijkwartier, 5057DJ Berkel-Enschot, Nederland

Algemene informatie

Woonoppervlakte: 113 tot 160 m²

Aantal kamers: 3 tot 4 kamers per wooneenheid


Bouw

Type bebouwing: Nieuwbouwappartementen en -woningen

Bouwjaar: 2021

Keurmerken: Brandveiligheid, Energie Prestatie Advies en SWK garantiecertificaat


Omschrijving

In de fraaie nieuwe wijk Koningsoord werd door DK Invest in het Abdijkwartier 3 bouwblokken geplaatst, met name bouwblok Noon, bouwblok Vespers en bouwblok Completen. De sfeer en het karakter van deze wijk is uniek dankzij het oude klooster en de kloostertuinen. Vanaf het Abdijkwartier wandelt u binnen een minuut zo het dorpshart binnen van Berkel-Enschot, met allerhande voorzieningen en sfeervolle winkelstraten.

De bouwblokken hebben een ruim parkeerterrein op de site.


Duurzaam project:

In het project werd veel aandacht besteed aan duurzame toepassingen. Zo werd voor de verwarming én verkoeling van de appartementen bodemwarmte gebruikt die met behulp van bronnen wordt opgewekt. Het optimum qua duurzaamheid en comfort. Deze warmtebronnen in de grond zorgen voor de opwekking van warmte (winterperiode) en verkoeling (zomerperiode) ten behoeve van de 68 appartementen. Voor de eengezinswoningen worden luchtwarmtepompen gebruikt, daarmee wordt warmte uit de omgevingslucht gewonnen.


Alle wooneenheden zijn intussen verkocht.


Bouwblok ‘Noon’:

Dit bouwblok bevat 44 appartementen met gevarieerde oppervlaktes, aantal kamers en een mooi uitzicht. In al deze appartementen geniet de bewoner van alle comfort van nieuwbouw (bodemwarmtepomp met vloerverwarming, een fijn balkon, eigen berging op begane grond,…)


Bouwblok ‘Vespers’:

In het bouwblok Vespers werden vijf eengezinswoningen gecreëerd. Deze hebben elk een riante leefruimte (maar liefst 150 tot 160 m2 gbo) en een heerlijke ligging (aan het centrale park van Koningsoord). De woningen hebben een eigen royale tuin en hebben elk drie ruime slaapkamers. Dankzij de luchtwarmtepomp zijn de woningen gasloos en duurzaam.


Bouwblok ‘Completen’:

Ook de 24 appartementen in gebouw Completen stralen in alle facetten de hoogste kwaliteit uit. De appartementen zijn ruim opgezet, duurzaam en het is er goed vertoeven dankzij de vloerverwarming en -koeling (middels de bodemwarmtepomp). Alle appartementen hebben een heerlijk balkon aan de parkzijde.

bottom of page