top of page

Abdijkwartier - Koningsoord

Abdijkwartier, 5057DJ Berkel-Enschot, Nederland

Basis informatie

Woonoppervlakte: 113 tot 160 m²

Aantal kamers: 3 tot 4 kamers

Vraagprijs: Van € 509.000 tot € 618.500 v.o.n.

Makelaar

KIN Makelaars Tilburg

+31 13 533 93 39


Peeters-Bouckaert Makelaars

+31 13 511 48 88

Omschrijving

WONEN IN  HET HART VAN KONINGSOORD!  
In  de fraaie nieuwe wijk  Koningsoord,  waar  het oude klooster en de kloostertuinen  de  sfeer en  het karakter  bepalen, is deelplan Abdijkwartier in verkoop! Vanaf  Abdijkwartier wandel je binnen een minuut naar het Dorpshart van  Berkel-Enschot, met haar vele voorzieningen en sfeervolle winkelstraten.  Zo vind je er meerdere supermarkten, gezellige boetiekjes en allerlei  andere middenstand. Maar ook de huisartsen en zorgvoorzieningen zijn  dichtbij. Om de hoek ligt een grote recreatieplas en ook de scholen zijn  nabij. Op je gemak boodschappen doen na het werk, eventjes shoppen, op  zaterdagochtend verse delicatessen in huis halen voor het weekend, of  lekker een hapje eten in het restaurant: je bent er in een minuut!  

DRIE BOUWBLOKKEN MET 68 APPARTEMENTEN EN 5 EENGEZINSWONINGEN
Abdijkwartier  bestaat uit 3 bouwblokken. Noon met 44 appartementen ; Vespers met 5  grondgebonden woningen en Completen met 24 appartementen.  

NOON
De  in totaal 44 appartementen in gebouw Noon zijn allemaal per lift  bereikbaar en zeer gevarieerd in oppervlakte, aantal kamers en uitzicht.  In al deze appartementen geniet je van alle comfort van nieuwbouw ; de  luxe van een bodemwarmtepomp i.c.m. vloerverwarming ; een fijn balkon ;  een bijzonder fraaie vrije ligging binnen Koningsoord ; alle  voorzieningen op loopafstand en bovendien van een prachtig vormgegeven  complex. Voor de 32 vrije sector appartementen is op het ruime  parkeerterrein achter het gebouw een privé parkeerplaats beschikbaar.  Elk appartement krijgt op de begane grond een eigen berging.  

VESPERS
De  5 eengezinswoningen van Vespers hebben naast een zeer riante leefruimte  (maar liefst 150 tot 160 m2 gbo!) een heerlijke ligging: aan het  centrale park van Koningsoord. Maar ook achter de woning is het heerlijk  vertoeven in je eigen royale tuin. Op de eerste verdieping vind je drie  ruime slaapkamers en een fijne badkamer. Daarnaast beschik je nog over  een ruime zolder met dakkapel, of bij één hoekwoning een riante  dakopbouw (waardoor je bij bouwnummer 5 zelfs vijf slaapkamers hebt). De  auto parkeer je op je eigen parkeerplaats achter gebouw Noon, waar je  via je tuin en het achterpad rechtstreeks op uitkomt. Dankzij de  luchtwarmtepomp zijn de woningen gasloos en duurzaam. Bij de woningen  B002 en B003 is het (optioneel) mogelijk om deze te kopen met de  DUOKOOP-regeling. Je koopt dan wel het de woning, maar niet de grond.  Dit kan, maar hoeft niet. Hoe dit in zijn werk gaat staat bij de  betreffende bouwnummers nader uitgelegd.   

COMPLETEN
Ook de  24 appartementen in gebouw Completen stralen in alle facetten de  hoogste kwaliteit uit. De appartementen zijn ruim opgezet ; zijn  duurzaam en behaaglijk dankzij de vloerverwarming en -koeling (middels  de bodemwarmtepomp) ; hebben een heerlijk balkon aan de parkzijde en  aangezien elk trappenhuis slechts acht appartementen ontsluit hoef je  nooit lang op de lift te wachten. De kwaliteit begint al bij de entree.  Extra ruim zodat je in je eigen appartement bijvoorbeeld ook een  kinderwagen of scootmobiel kunt ‘parkeren’. Maar die ruimte en luxe zie  je overal terug: in het appartement, op het balkon en in de gezamenlijke  entrees. Je auto parkeer je in de garage onder het gebouw waar je je  eigen parkeerplek en berging vindt. En heb je later zorg nodig?  Eventuele dienstverleners zijn in en om Ons Koningsoord volop aanwezig.  De appartementen op de onderste woonlaag hebben ook aan de achterzijde  een extra balkon, oplopend tot wel 26 m2! Bij appartement C306 is het   aanvullend (optioneel) mogelijk om deze te kopen met de  DUOKOOP-regeling. Je koopt dan wel het appartement maar niet het  appartementsrecht (‘de grond’). Dit kan, maar hoeft niet. Hoe dit in  zijn werk gaat staat bij de betreffende bouwnummers nader uitgelegd.  

EXTRA DUURZAAM O.A. DANKZIJ BODEMWARMTE  
In  het project wordt veel aandacht besteed aan duurzame toepassingen. Zo  wordt voor de verwarming én verkoeling van de appartementen bodemwarmte  gebruikt die met behulp van bronnen wordt opgewekt. Het optimum qua  duurzaamheid en comfort. Deze warmtebronnen in de grond zorgen voor de  opwekking van warmte (winterperiode) en verkoeling (zomerperiode) ten  behoeve van de 68 appartementen. Voor de eengezinswoningen worden  zogenaamde luchtwarmte pompen toegepast, daarmee wordt warmte uit de  omgevingslucht gewonnen.


Bouw

Soort bouw: Nieuwbouw portiekflat (appartement)

Bouwjaar: 2021

Keurmerken: Brandveiligheid, Energie Prestatie Advies en SWK garantiecertificaat

bottom of page